Street Kitchen Noordereiland (20 aug. 2023)

Street Kitchen Noordereiland

Samen eten op het plein

Aug. 2023

Op zondag 20 aug. kunnen alle bewoners van het Noordereiland samen eten op het Burgemeester Hoffmanplein. Het eiland heeft diverse eetculturen en -gewoontes, maar eten doen we allemaal. Deze dag kunnen bewoners elkaar ontmoeten tijdens het eten en elkaars favoriete hapjes proeven.

Het evenement is onderdeel van het Zomer op Zuid in Rotterdam.

Werkzaamheden:

  • Poster
  • Strippenkaart
  • Binnenkant Eilandkrant
  • Webpagina met informatie

Opdrachtgever:

Street Kitchen A3 Poster

Drukwerk & webpagina voor Street Kitchen

Voor dit evenement heeft Ontwerpburo Lichting98 als eerste een poster ontworpen waarmee de organisatie publiciteit kon gaan maken. Daarna was er een webpagina nodig met de informatie voor bewoners die graag een gerecht zouden willen maken tijdens het evenement.

Voor de dag zelf moest er een strippenkaart met vijf vakje gemaakt worden. Tenslotte heeft Ontwerpburo Lichting98 de augustus Eilandkrant gemaakt waarvan de gehele binnenkant van de krant in het teken stond van Street Kitchen.


Afbeeldingen Street Kitchen

(Klik voor een vergroting).

Strippenkaart voor 5 gerechten tijdens Street Kitchen 2023
Strippenkaart
Street Kitchen team (foto: Nils Hilbers)
Portretfotografie van organisatie
Foto voor strippenkaart
Product fotografie voor drukwerk

Eilandkrant augustus 2023

Eilandkrant met aan de binnenkant informatie over Street Kitchen.

Download dubbele Eilandkrant »


Interview met de organisatie van Street Kitchen

De organisatoren van Street Kitchen zijn: Rozemarijn Kalkman, Fatima-Zahra Afquir, Heleen Roozemond, Ilonka Schutte, Arie de Gelder en Michel Demmenie. Zij opperden het idee tijdens de bewonersbijeenkomst vorig jaar. Daarna was het uitzoeken wat er voor dat evenement allemaal nodig was, werd een plan + begroting opgesteld en werd deze gepresenteerd aan de ‘jury’ van Rotterdam Festivals, organisator van Zomer op Zuid.

Daarna moest er van alles voorbereid worden: vergunningen, een oproep voor deelnemers om te koken en vrijwilligers om te helpen bij de organisatie van die dag. Het organisatieteam kijkt na al die maanden voorbereiding erg uit naar deze dag. “Wij vinden het belangrijk dat Noordereilanders elkaar wat beter leren kennen”, licht initiatiefneemster Rozemarijn toe. “En een mooie gelegenheid daarvoor is om iets lekkers voor elkaar maken en elkaars gerechten te proeven. Het was veel werk om dit allemaal voor te bereiden en we zijn heel benieuwd hoe het verloopt.

Blijkt het een succes? Dan hopen we dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. We wensen iedereen in ieder geval veel plezier en vooral: eet smakelijk!”

De Havenloods Krant schreef een artikel over Street Kitchen

22 juli 2022
Rotterdam – Het Burgemeester Hoffmanplein op het Noordereiland staat zondag 20 augustus in het teken van Street Kitchen Noordereiland. Buurtgenoten en bezoekers kunnen die middag kennis maken met de diverse eetculturen op het eiland. Bewoners van diverse nationaliteiten maken hun favoriete hapjes. Met een strippenkaart kan je die middag tussen 13.00 en 15.00 uur langs de kraampjes op het plein om vijf verschillende gerechten te proeven. Bewoners ontvangen de strippenkaart gratis via de Eilandkrant. Losse (extra) strippenkaarten zijn die dag op het plein te koop voor 5,00 euro.


Lees het hele artikel uit de krant hier: https://shorturl.at/fzC35 »

Dit bericht heeft de volgende tags: