Schatkaart Noordereiland 2022

Schatkaart Noordereiland

De nieuwe editie van de Schatkaart Noordereiland is uitgebracht

Januari 2022

Het is de derde editie van deze kaart sinds 2011. De getekende schatkaart bevat informatie en leuke weetjes over de historie en markante plekken op het Noordereiland en is een visitekaartje van deze bijzondere wijk in Rotterdam.

Op donderdag 27 januari 2022 mocht wijkraadslid Anne-Marie Steijl in het Huis van de Wijk op het Noordereiland het eerste exemplaar in ontvangst nemen tijdens een feestelijke presentatie.

Werkzaamheden:

  • A2 kaart tekenen
  • Inkleuren
  • Achterkant met informatie

Opdrachtgever:

Tekst:


(Klik voor een vergroting).

Schatkaart Noordereiland - 2022
Binnenkant v/d Schatkaart Noordereiland

Ontdek het eiland

Met de kaart in de hand kan iedereen de schatten van het eiland gaan verkennen. Ontdek bijvoorbeeld het Verhalenbankje en de brandgrenssteen, en welke ondernemers er te vinden zijn. Of eet of drink iets bij een van de verschillende horecagelegenheden. Ze zijn allemaal – letterlijk – op de kaart gezet.

De schatkaart is met deze derde editie weer volledig up-to-date. Naast nieuwe ondernemers en gebouwen die nu te vinden zijn op het Noordereiland, zijn ook twee locaties net buiten het Noordereiland, in Rotterdam-Zuid, aan de kaart toegevoegd: De Koningskerk en Villa Zebra aan de Stieltjesstraat. Dit omdat Noordereilanders daar terecht kunnen voor de wijkkeuken en de voedselbank, en voor kinderactiviteiten.

Video van de Schatkaart

Verkrijgbaar op het Noordereiland

Voor de bewoners én bezoekers van het Noordereiland is de schatkaart te koop bij de Eilandwinkel in het Huis van de Wijk (Prins Hendrikkade 89, Rotterdam).

Meer info op: noordereiland.org/schatkaart

Details

Detail v/d Schatkaart Noordereiland
Detail v/d Schatkaart Noordereiland
Dit bericht heeft de volgende tags: