Eilandkrant voor het Noordereiland

Eilandkrant

Maandelijkse krant voor het Noordereiland Rotterdam

Juni 2020

Sinds juni 2019 maakt Ontwerpburo Lichting98 elke maand een gratis krant met nieuws van het Noordereiland in Rotterdam. De redactie van alle teksten wordt verzorgd door redacteur Annette de Bus.

De krant is een nieuwsbulletin over zaken die voor eilandbewoners interessant kunnen zijn. Met op de achterkant een duidelijk overzicht van alle activiteiten in die maand op het eiland.

De oplage is 1.700 stuks.

Werkzaamheden:

  • A4-krant ontwerpen en opmaken
  • Fotografie
  • Digitale editie verzorgen

Opdrachtgever:

Redactie:


(Klik voor een vergroting).

Eilandkrant Noordereiland (september 2019)
Eilandkrant Noordereiland (agustus 2019)
Eilandkrant Noordereiland (april 2020)

Eilandkrant: nieuws van het eiland

De Eilandkrant bevat nieuwsberichten, informatie over activiteiten, informatie over Buurt Bestuurt Noordereiland en Wijkraad Noordereiland, en informatie over de geschiedenis van het Noordereiland.

Op de achterkant staat een maanprogramma waar overzichtelijk te zien is welke activiteiten die maand op het Noordereiland plaatsvinden.

De informatie van de krant is afkomstig van onder meer de gemeente Rotterdam, Buurt Bestuurt, de Wijkraad, Havenbedrijf Rotterdam en andere (lokale) bestuursorganen en organisaties. De Eilandkrant wordt door deze organisaties ingezet, maar ook lokale ondernemers plaatsen graag berichten om zo de bewoners van het Noordereiland (en in het Noordereiland geïnteresseerden) te bereiken.

Foto voor de Eilandkrant van het Noordereiland (foto Nils Hilbers)

Voor en door bewoners van het Noordereiland

De Eilandkrant wordt gemaakt en verspreid door bewoners van het Noordereiland. De krant wordt bezorgd bij alle huishoudens op het Noordereiland en ligt in de plaatselijke supermarkten, galeries, cafés en andere openbare locaties.

Alle edities van de krant zijn te vinden op deze webpagina: noordereiland.org/eilandkrant

Grafisch programma met opmaak Eilandkrant
Eilandkrant bezorgen
Dit bericht heeft de volgende tags: