Makerspace Bouwkeet website

Bouwkeet makerspace

Website met programma

Opdracht: Bouwkeet is een makerspace en heeft een website nodig waar duidelijk te zien is welke werkplaatsen er zijn, welke workshops er in bepaalde op het programma staan en het moet makkelijk zijn om in te schrijven voor workshops.

Opdracht: website
Start: 2017

Resultaat: Een website met een duidelijk overzicht van alle workshops die in de verschillende werkplaatsen kunnen worden gevolgd. Op de website kan het programma op meerdere manieren worden geraadpleegd, waaronder via een overzichtskalender en via separate pagina’s per workshop.

Bouwkeet website met een kalender, 6 werkplaatsen en diverse workshops
Bouwkeet website met een kalender, 6 werkplaatsen en diverse workshops

Makerspace Bouwkeet website: Fablab

Werkplaats Fablab

Makerspace Bouwkeet website: programma

Bouwkeet programma

Makerspace Bouwkeet website: Formulier

Bouwkeet formulier

Makerspace Bouwkeet website: Kalender

Bouwkeet kalender

Makerspace Bouwkeet website op smartphone
Makerspace Bouwkeet website op smartphone
Makerspace Bouwkeet website op smartphone
Makerspace Bouwkeet website op smartphone
Makerspace Bouwkeet website op smartphone
Makerspace Bouwkeet website op smartphone
Makerspace Bouwkeet website op smartphone

Extra informatie over Bouwkeet

Website met veel workshops op de agenda

De Bouwkeet biedt per cursusperiode 40+ workshops aan. Deze workshops worden overzichtelijk getoond in een programma. maar ook op een kalender zodat in één oogopslag duidelijk is welke workshops er gedaan kunnen worden bij Bouwkeet. Eventueel zijn de workshops ook per werkplaats te bekijken als een deelnemer een voorkeur voor een werkplaats heeft. Om het geheel een kleurrijk geheel te maken heeft elke werkplaats een eigen kleur. Zelfs het gereedschap in een bepaalde werkplaats heeft deze kleur, zo kun je in de hout werkplaats zagen op een roze cirkelzaag!
Voor elke workshop moet een deelnemer zich inschrijven. Dat kan via een groot algemeen formulier of via het eigen formulier van de betreffende workshop.

Wekzaamheden;

  • WordPress website
  • Overzicht workshops
  • Aanmeldformulieren
  • Agenda functionaliteit
  • Duidelijke indeling van workshops
  • SSL-certificaat

Makerspace Bouwkeet

Bouwkeet, de makerspace van Bospolder-Tussendijken (midden in Delfshaven, Rotterdam) is open voor alle wijkbewoners: vooral kinderen, maar ook senioren, zzp’ers, werkzoekenden, amateur- en professionele kunstenaars. Kortom iedereen uit de buurt die iets wil (leren) maken.

Bouwkeet is een gebouw met zes ruimtes voor verschillende machines en materialen. Hypermoderne 3D-printers en digitaal gestuurde lasersnijders, maar ook ambachtelijke, traditionele apparaten om hout en metaal te bewerken. Daar aan het werk zijn een klein technisch team, een groepje vrijwilligers, maar vooral heel veel buurtbewoners van 10 tot 110.

Door te werken bij Bouwkeet doen buurtbewoners ‘hard skills’ op zoals solderen, programmeren, houtbewerken of ontwerpen. Maar de makerspace Bouwkeet is vooral een ontmoetingsplaats waarin je als vanzelf gaat samenwerken en onderzoeken, problemen leert oplossen en kritisch gaat denken. En het is een plek waar je ervaart dat je ‘het’ wel kan. De mogelijkheid hebben om op een leuke manier deze ‘soft skills’ te ontwikkelen is volgens Bouwkeet de grote meerwaarde van een openbare werkplaats in de wijk Delfshaven.

Makerspace Bouwkeet foto’s:

Makerspace Bouwkeet gevel
Team Bouwkeet
Makerspace Bouwkeet font
Makerspace Fablab bij Bouwkeet