
Resultaat: Het belangrijkste promotiemiddel van de AOR was de maandposter. Waarop het café alle activiteiten van de komende maand aankondigde. Hieronder een selectie van de maandposters die voor de AOR zijn gemaakt (klik op een afbeelding voor een vergroting).
Tijd voor een expositie
Op 13 juni 2003 hield gaf Nils Hilbers een overzichtexpositie van de 50 maandposters die hij voor de AOR heeft ontworpen.
Dat was de eerste keer dat alle maandposters op één locatie naast elkaar te bewonderen waren. Naast elkaar vormden de posters een kleurrijk geheel.
Locatie: NE Galerie, Maaskade 140B, Rotterdam.
Extra informatie over de AOR Het studentencafé
Maandposter
De Maandposter werd breed verspreid en opgehangen op openbare (studenten) gelegenheden in Eindhoven. In totaal zijn er ongeveer 50 verschillende maandposters voor de AOR zijn gemaakt van 1998 t/m 2003. De maandposter was 83 cm. hoog en kondigde alle activiteiten van de komende maand aan.
Promotie
De AOR in Eindhoven was een goede plek om als beginnend grafisch vormgever aan de slag te gaan. Het goedlopende café was een drukbezochte locatie met veel activiteiten en had wekelijks nieuwe promotie nodig in de vorm van flyers, posters, T-shirt enz.
Het café werd volledig gerund door studenten, was zeven avonden per week geopend, had twee verschillende bars, een groot terras, een dansvloer en een leestafel. Het organiseerde concerten, gratis filmavonden en vele andere activiteiten.
Ontworpen producten:
- Maandposters
- Flyers
- Thema-avondposters
- T-shirts
- Logo introductieweken
- Filmavond-folders
- Menu’s en prijslijsten
Geschiedenis AOR
In 1964 werd de AOR (De Algemene OntmoetingsRuimte) opgericht als stichting, door drie verschillende Eindhovense studentenverenigingen, die een plaats voor ogen hadden waar studenten elkaar konden ontmoeten zonder dat zij van een studentenverening lid hoefden te zijn.
Vanaf 1970 had de AOR haar onderkomen tegenover de Technische Universiteit, vlakbij het centrum van Eindhoven, in De Bunker.
Bij het aanbreken van drukke jaren in de AOR was het een volledige taak van iemand om de bierfusten te verwisselen. Om hieraan tegemoet te komen had de brouwerij op een gegeven moment melktanks overgenomen van Campina en deze om laten bouwen tot de eerste biertanks van Nederland. In 1981 werden dan ook vier duizendlitertanks geplaatst.
Begin jaren negentig braken gouden jaren aan, waarbij de omzet weleens boven een miljoen gulden uitkwam. De AOR heeft op de tweede plaats gestaan op de lijst van afnemers van het biermerk Dommelsch, dus boven De Efteling. En dat terwijl alle 100+ medewerkers naast hun werkzaamheden voor het café ook student waren.
In het begin van de 21e eeuw liepen de bezoekersaantallen echter sterk terug. Verbouwingen van de bars en nieuwe activiteiten moesten de student weer naar De Bunker lokken. Maar die student moest zijn kostbare tijd steeds zorgvuldiger verdelen over de studie, een bijbaantje en zijn sportactiviteiten. Voor cafébezoek blijft dan nog maar weinig tijd over. Sinds 12 januari 2005 is de AOR gesloten.