WordPress websites

Tabel Ontwerpburo Lichting98
 

WordPress websiteOntwerpburo Lichting98Wat is WordPress?

WordPress is een computerprogramma waarmee websites online kunnen worden gebouwd en beheerd. Van origine werd WordPress gebruikt door bloggers. Met WordPress maakten zij een website waar ze eenvoudig nieuws op konden plaatsen.Het is geen doel op zich, maar een instrument. Net zoals bijvoorbeeld het programma Word een instrument is voor het schrijven en beheren van teksten.


 
Tabel Ontwerpburo Lichting98
Responsive websites
Tabel Ontwerpburo Lichting98
 

Waarom kiezen wij voor WordPress?

WordPress wordt wereldwijd het meest gebruikt voor het bouwen en beheren van websites, omdat het zeer gebruiksvriendelijk, zoekmachinevriendelijk én gratis beschikbaar is. Zowel voor bouwers als beheerders van websites.

Video laatste versie WordPress:


Al deze gebruikers voegen dagelijks kennis, verbeteringen en toepassingen toe aan het WordPress waardoor het zich steeds verder, beter en breder ontwikkelt. Dat maakt het niet alleen een sterk en breed gedragen programma. Dat maakt ook dat er binnen WordPress inmiddels heel veel standaard templates beschikbaar zijn voor de meest uiteenlopende ontwerpen, functies en functionaliteiten van websites waaruit kan worden gekozen bij het bouwen van een website.

Er zit er altijd een bij die past bij uw wensen. En door onze technische kennis en ervaring kunnen wij deze standaard templates nog verder op maat snijden en aanpassen, bijvoorbeeld aan uw huisstijl. Met WordPress kunnen wij dus heel sterk het maatpak benaderen.
Daar houden wij van.
En omdat WordPress gratis beschikbaar is, kan bij het bouwen van websites worden bespaard op de ontwikkelingskosten. En daar houdt u van.

 
Tabel Ontwerpburo Lichting98
Responsive websites
Tabel Ontwerpburo Lichting98
 

Een paar andere belangrijke voordelen van WordPress zijn:

1. Met WordPress kunnen websites eenvoudig responsive worden gemaakt
Een zogenoemde responsive website is een website waarvan de lay out zichzelf automatisch aanpast aan de afmetingen van het beeldscherm waarop hij wordt bekeken. Hierdoor is zo'n website altijd duidelijk zichtbaar, leesbaar en bruikbaar op zowel pc, tablet als smartphone. WordPress beschikt over templates die standaard al responsive zijn. Als deze templates worden gebruikt bij het bouwen van een website, is die website automatisch responsive en klaar voor alle apparaten en schermenafmetingen.

Ook WordPress-websites die zijn gebouwd met non-responsive templates, kunnen naderhand alsnog eenvoudig responsive worden gemaakt. Bij websites die zijn gebouwd met andere programma's dan WordPress, vergt het responsive maken ervan veel meer werk en kosten.

 

2. WordPress geeft websites een gebruiksvriendelijk cms
Elke website kan worden uitgerust met een content management system (CMS). Voor websites die zijn gebouwd met andere programma's dan WordPress, wordt zo'n CMS speciaal ontwikkeld en gebouwd. Het is daardoor kostbaar en vergt vaak enige oefening van de beheerder om het te kunnen gebruiken. Een website die is gebouwd met WordPress bevat automatisch een CMS, dat ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk is. Dat scheelt kosten voor ontwikkeling en bouw, en de beheerder van de website kan er snel zelf mee aan de slag.
Eenvoudig zelf teksten, afbeeldingen, berichten en zelfs pagina's toevoegen en wijzigen zonder kennis te hoeven hebben van programmeertalen als HTML of PHP.

 

3. Met WordPress is het publiceren van nieuws snel en eenvoudig
WordPress is ooit gestart als blog (een online dagboek) en specifiek gecreëerd voor het snel en eenvoudig publiceren van nieuwsberichten. Dit is nog steeds een belangrijke functie binnen WordPress en de websites die daarmee worden gemaakt. Het publiceren van nieuws op zo'n website is daarom snel en eenvoudig te doen.

 

4. WordPress kent veel plug-ins
Alle gebruikers van WordPress voegen niet alleen templates toe aan het programma, maar ook zogenoemde plug-ins. Een plug-in is een aanvulling op een computerprogramma waarmee het wordt uitgebreid en meer mogelijkheden krijgt.
WordPress bevat duizenden plug-ins voor website, onder meer voor het insluiten en integreren van sociale media, smoelenboeken, ledenbestanden, video's, diashows (fotosliders), nieuwsbrieven, e-mailformulieren, inschrijfformulieren, webshops, meertaligheid, zoekmachine-optimalisatie enz.

 
< Lichting98Terug naar Websites Uitleg Responsive < Lichting98
   
  Uitleg https < Lichting98
 
Tabel Ontwerpburo Lichting98